Shqip
Sorah Al-'alaq ( The Clot )

Verses Number 19

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 1
Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi.
خَلَقَ الإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 2
Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.
اقْرَأْ وَرَبُّكَ الأَكْرَمُSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 3
Lexo për Zotin tënd Bujar!
الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 4
Është Ai që ua mësoi pendën.
عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 5
Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.
كَلاَّ إِنَّ الإِنسَانَ لَيَطْغَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 6
Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufintë,
أَن رَّآهُ اسْتَغْنَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 7
Për shkak se e ndien veten të pavarur.
إِنَّ إِلَى رَبِّكَ الرُّجْعَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 8
Po kthimi është vetëm te Zoti yt.
أَرَأَيْتَ الَّذِي يَنْهَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 9
A më tregon atë që pengon,
عَبْدًا إِذَا صَلَّىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 10
një rob kur ai falet?
أَرَأَيْتَ إِن كَانَ عَلَى الْهُدَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 11
ç’mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?
أَوْ أَمَرَ بِالتَّقْوَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 12
Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.
أَرَأَيْتَ إِن كَذَّبَ وَتَوَلَّىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 13
A më trego nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 14
A nuk e di ai se All-llahu e sheh?
كَلاَّ لَئِن لَّمْ يَنتَهِ لَنَسْفَعًا بِالنَّاصِيَةِSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 15
Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.
نَاصِيَةٍ كَاذِبَةٍ خَاطِئَةٍSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 16
Floku rrenacak, mëkatar.
فَلْيَدْعُ نَادِيَهSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 17
E ai le t’i thërret ata të vetët.
سَنَدْعُ الزَّبَانِيَةَSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 18
Ne do t’i thërrasim zebanitë.
كَلاَّ لا تُطِعْهُ وَاسْجُدْ وَاقْتَرِبْSorah Al-'alaq ( The Clot ) Verse Number 19
Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.