Shqip
Sorah At-Tin ( The Fig )

Verses Number 8

وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 1
Pasha fikun dhe ullirin!
وَطُورِ سِينِينَSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 2
Dhe (kodrën) Turi Sina-en!
وَهَذَا الْبَلَدِ الأَمِينِSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 3
Dhe këtë qytet të sigurisë!
لَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 4
Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur.
ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 5
Pastaj e zbritëm atë në më të ultin e të ultëve.
إِلاَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 6
Përveç atyre që besuan dhe bënë vepra të mira; ata kanë shpërblim të pandërprerë.
فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 7
E pas gjithë kësaj, ç’të shtyri të përgënjeshtrosh ditën e shpërblimit (përgjegjësisë)?
أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَSorah At-Tin ( The Fig ) Verse Number 8
A nuk është All-llahu më i urti gjykuesve?