Shqip
Sorah Al-A'la ( The Most High )

Verses Number 19

سَبِّحِ اسْمَ رَبِّكَ الأَعْلَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 1
Madhëroje emrin e Zotin tënd të Lartë!
الَّذِي خَلَقَ فَسَوَّىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 2
I cili krijoi dhe përsosi,
وَالَّذِي قَدَّرَ فَهَدَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 3
Dhe i cili përcaktoi e orientoi,
وَالَّذِي أَخْرَجَ الْمَرْعَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 4
Dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës;
فَجَعَلَهُ غُثَاءً أَحْوَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 5
E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.
سَنُقْرِؤُكَ فَلا تَنسَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 6
Ne do të lexojmë ty e nuk do të harrosh (Kur’anin).
إِلاَّ مَا شَاء اللَّهُ إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا يَخْفَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 7
Përveç asaj që All-llahu dëshiron. Ai e di të haptën e të fshehtën.
وَنُيَسِّرُكَ لِلْيُسْرَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 8
Dhe Ne do ta lehtësojmë ty më të lehtën.
فَذَكِّرْ إِن نَّفَعَتِ الذِّكْرَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 9
Pra këshillo aty ku këshilla bën dobi.
سَيَذَّكَّرُ مَن يَخْشَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 10
Do të këshillohet ai që ka frikë,
وَيَتَجَنَّبُهَا الأَشْقَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 11
Ndërsa do të shmanget më i keqi,
الَّذِي يَصْلَى النَّارَ الْكُبْرَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 12
I cili do të hyjë në zjarrin e madh.
ثُمَّ لا يَمُوتُ فِيهَا وَلا يَحْيَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 13
Pastaj nuk do të vdesë në të, por as nuk do të jetojë.
قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 14
Ka shpëtuar ai që është patruar.
وَذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 15
Që e përkujton emrin e Zotit të vet dhe falet.
بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَاSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 16
Po ju i jepni përparësi jetës së dunjasë,
وَالآخِرَةُ خَيْرٌ وَأَبْقَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 17
Ndërsa ahireti (amshimi) është më i mirë dhe e përjetshëm.
إِنَّ هَذَا لَفِي الصُّحُفِ الأُولَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 18
Vërtet kjo ishte në broshurat e lashta:
صُحُفِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىSorah Al-A'la ( The Most High ) Verse Number 19
në broshurat e Ibrahimit dhe të Musait.